21.12.12

Året som gikk

Fak's Vanja, Emma blant venner, har levert bra i året som gikk. Fra bra til strålende på WT i England på forsommeren, hvor hun avsluttet i et sterkt felt med run-off om beste hund. Det får våge seg at vi tapte på finaleposten. Nr 5 i det norske mesterskapet lar seg også høre.
Juni ble stilt i BK i Danmark og fikk en første premie, vi får se til neste år med henne, fremdeles litt ung i hodet synes jeg.
Danmark har mye å friste med på høsten.
Gjestfrihet, matkultur, vennskap, levende interesse for jakt og viltpleie, og et land hvor labrador et den største jakthundrasen, og hvor retrievere av alle slag er i aktivitet på utallige jakter høsten igjennom.
Denne gang var turen både for å besøke venner, men også for å få litt mengdetrening på hundene i form av flyvende, fallende, påskutte og levende fugler. Emma har nemlig trodd at alle fuglene skal apporteres, og har slitt litt for å markere alle sammen, spesiellt de lange som ikke var påskutte og flyr som faen...
Så oppgaven var for så vidt enkel, lære hunden at det er en sammenheng mellom skudd og fugler som skal apporteres, og gi henne erfaring til å se forskjell på påskutte fugler og resten som vi ikke skal bry oss mere med.
Så er man i tillegg så heldig at man får være med på en del jakter og retter herved en takk til alle døråpnere rundt omkring, ingen nevnt, ingen glemt. Så får man håpe at man har oppført seg slik at en kan bli invitert en annen gang. Mine hunder trenger erfaring for å kunne ta steget fra å være gode apportører til også fungere som prøvehunder.
Problemene er forsåvit et resultat av trening. Vi er jo vant til en virkelighet bestående av B-prøver og working tests, hvor det å markere godt er tildels essensielt. Og alt som er i luften skal apporteres...
Hvor om allting er, hundene ble stilt på tre prøver, og Moira går til finalesåten når hun fikk sjansen. Der tar hun feil fugl og ender opp uplassert. Ellers mye godt arbeid og med litt bedre føring fra min side burde vi vært lengre oppe.
Emma viser stor fremgang underveis, ryker på uro på 2. såte i første forsøk og blir 4. Vinner på Juellund på andre forsøk etter 8 arbeidsdager som apportør rundt om. Treningsdagene viser seg å hjelpe og på Juellund er hun rolig og konsentrert stort sett hele dagen gjennom, også på såtene i skogen som har gitt oss store utfordringer tidligere. Vi ser frem mot 2013!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar